Голова ОДА заявив жителям Ломачинців, що їм слід припинити протистояння

Голова Чернівецької обласної державної адміністрації Сергій Осачук у ході робочого візиту на Сокирянщину поспілкувався із громадою села Ломачинців та представниками органів місцевої влади щодо реформи децентралізації.

Про це повідомляє пресслужба ОДА.

Він зазначив, що об’єднання дає громадам поштовх для розвитку, однак водночас вимагає і відповідальності за власну долю.

“Господарюйте на своїй землі так, як буде найкраще для вас. Адже коли люди щасливі, мають роботу та дбають про свій добробут, то будуть успішними і регіон, і Україна”, – заявив голова ОДА.

Він зазначив, що завершення реформи децентралізації сьогодні – це можливість будувати нові школи, ремонтувати дороги та забезпечити гідні умови праці для медиків. Тому людям слід відкинути суперечності і протистояння та спільно працювати над розвитком громад.

Проте, на Сокирянщині люди обурені діями Чернівецької ОДА. Адже планом, який подала обласна влада до Кабміну повністю перекреслюється ідея децентралізації наближення послуг та утворення спроможних громад, кажуь новодністровці. Урешті, нехтується думка людей – мешканців сіл, які прагнуть бути однією громадою із Новодністровськом, тому що це набагато зручніше. Жителі навколишніх сіл працюють та отримують послуги у місті енергетиків, тут вчаться їхні діти, вони тут отримують медичні та соціальні послуги.

Акції на підтримку Новодністровської ОТГ неодноразово проходили у Новодністровську, в селах Ломачинці, Ожеве, Василівка та інших.

Раніше народний депутат України VII – VIII скликань Максим Бурбак заявив, що новий варіант перспективного плану Чернівецької області, який ОДА подала на затвердження уряду, Новодністровська об’єднана територіальна громада може оскаржити в суді.

За його словами, ухвалений на засіданні Кабміну новий перспективний план Буковини – не остаточний варіант, який був розроблений в обласній державній адміністрації.

“Прикро, що здоровий глузд і відповідність цього документу чинному законодавству не перемогли. Я гадаю, що Новодністровська міськрада має подавати в суд для оскарження рішення Кабміну в частині об’єднання у межах Сокирянського району. Тому що це суперечить методології, розробленої Кабінетом міністрів України, яку ми впроваджували після початку реформи децентралізації влади”, – заявив політик.

Також Максим Бурбак додав, що йому прикро, через те що  облдержадміністація ”пристала на позицію місцевих аграрних феодалів”.

“Краще почитати чинне законодавство. Адже чотири роки я дискутував з керівництвом Сокирянського району, з Василем Козаком. Тому що об’єднання, яке вони хочуть, тобто “один район – одна громада” суперечить самій меті децентралізації, тобто наближення послуги до кінцевого споживача”, – підсумував Бурбак.

Реклама

Коментарі:

  • Осадчуку і Ко ганьба!!! 20 людішек продажних це не всі. Чому Осадчук не зустрівся з міськими радами? А пройшлися лиш по місцям “слави”. Чому не почув другу сторону? Тому что де правда, там завжди не по душі, там не платять. Осачук продажний!!! Це вже видно і понятно.

  • Але ж крім того, що уникає нас, місцевих жителів, то ще не соромиться брехати на урядовому порталі! Бреше про тему розмови з головою сільради, а звітує про своє! З головою про освіту спілкувався, а пресцентр кропає статтю, що дійшли порозуміння з приводу ОТГ. Цей цирк на дроті розвели, щоб бодро відзвітувати, який гарний губернатор завівся в кабінеті! Як щурі себе ведуть. Нацарює сто рублів і втече, а нам з громадами зворотнього шляху не буде! От чесне слово, почну зараз в інста і фб міністрам писати, їх жінкам, замам .Щоб аж гуділо цьому запроданцю Осачуку і його погоничу Козаку.

Залишити коментар