Новодністровська ОТГ може оскаржити перспективний план області у суді – Бурбак

Новий варіант перспективного плану Чернівецької області, який ОДА подала на затвердження уряду, Новодністровська об’єднана територіальна громада може оскаржити в суді.

Про це повідомив народний депутат України VII – VIII скликань Максим Бурбак.

За його словами, ухвалений на засіданні Кабміну новий перспективний план Буковини – не остаточний варіант, який був розроблений в обласній державній адміністрації.

“Прикро, що здоровий глузд і відповідність цього документу чинному законодавству не перемогли. Я гадаю, що Новодністровська міськрада має подавати в суд для оскарження рішення Кабміну в частині об’єднання у межах Сокирянського району. Тому що це суперечить методології, розробленої Кабінетом міністрів України, яку ми впроваджували після початку реформи децентралізації влади”,- заявив політик.

Також Максим Бурбак додав, що йому прикро, через те що  облдержадміністація” пристала на позицію місцевих аграрних феодалів”.

“Краще почитати чинне законодавство. Адже чотири роки я дискутував з керівництвом Сокирянського району, з Василем Козаком. Тому що об’єднання, яке вони хочуть, тобто “один район – одна громада” суперечить самій меті децентралізації, тобто наближення послуги до кінцевого споживача”, – підсумував Бурбак.

Реклама

Залишити коментар