Досвід Білорусі щодо модернізації вуличного освітлення застосують у Чернівцях

Про це повідомляє пресслужба Чернівецької міської ради.

19 лютого заступник Чернівецького міського голови, голова групи реалізації проекту «План дій сталого енергетичного розвитку для місцевого соціально-економічного розвитку: практичне впровадження плану дій сталого енергетичного розвитку у напрямку сталого, розумного та енергоефективного міського освітлення в м. Чернівці»  Володимир Середюк взяв участь у фінальній конференції проекту «Міськсвітло: Енергоефективна модернізація вуличного освітлення в м. Полоцьк» (Білорусь).

Проєкт «Міськсвітло: енергоефективна модернізація вуличного освітлення в місті Полоцьк» впроваджується Полоцьким райвиконкомом у співпраці з НГО «Фонд «Інтеракція» (м. Мінськ, Республіка Білорусь) за фінансової підтримки Європейського Союзу в рамках ініціативи «EU4Energy»  і програми «Угода мерів – Демонстраційні проекти». Мета, заходи та бюджет цього проекту частково подібні до проекту «Модернізації вуличного освітлення міста Чернівців» та стосуються модернізації системи вуличного освітлення.

Тому під час конференції, Володимир Середюк як її учасник, а також як один із модераторів панельної дискусії «Інтеракція»,  спільно з учасниками конференції обговорили усі ключові аспекти, що виникали під час реалізації проектів та основні ризики, які можуть суттєво вплинути на їх хід та тривалість впровадження. Володимир  Середюк   запросив колег та учасників конференції відвідати місто Чернівці.

Довідка

Про проєкт в м. Полоцьк.

Бюджет проєкту: 1 630 521 євро

Очікуване зменшення викидів СО2: 174 тн.

Термін реалізації проєкту: 56 місяців (при запланованих 40).

Полоцький районний виконавчий комітет (Полоцький районний виконавчий комітет, КУП “ЖКГ м Полоцька” і Фонд “Інтеракція” (Інтеракція/Interakcia) прикладали максимум зусиль для того, щоб в самому древньому місті Білорусі з’явилося нове світлодіодне освітлення. За своїми масштабами, за тими підходами, які використовувалися в ході реалізації, проект не має аналогів в Республіці Білорусь. У місті з’явилося більше 1900 нових світлодіодних світильників, 310 нових опор вуличного освітлення, було замінено більше 50 м. кабелів різних модифікацій, встановлено 12 автономних світильників, які працюють від енергії сонця. 26 об’єктів в центральній частині міста (пам’ятки, бульвар по проспекту Ф. Скорини, міст через р. Західна Двіна, адміністративні і житлові будівлі, підсвічування Святої Софії та інших історико-культурних цінностей) отримали нове декоративне освітлення.

Реклама

Залишити коментар