У “день тиші” поліція отримала понад 150 скарг, у тому числі одну з Буковини

З Чернівецької області надійшла одна заява про порушення виборчого законодавства.

30-го березня о 12.41 на спецлінію “102” надійшло повідомлення про наявність у селі Суховерхів на Кіцманщині рекламного щита з агітаційною продукцією одного з кандидатів у Президенти, повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.

Виїхавши за вказаною адресою, поліцейські групи реагування патрульної поліції Кіцманського ВП задокументували факт порушення виборчого законодавства. Матеріли зареєстровано в журналі єдиного обліку.

По Україні загалом поліція зафіксувала 79 фактів пов’язані із незаконною агітацією, вісім– із підкупом виборців, два факти – хуліганство, один – погроза фізичною розправою та 69 інших фактів. Про це сьогодні, 30 березня, повідомив перший заступник міністра внутрішніх справ України Сергій Яровий, йдеться на сайті відомства.

“Усі підрозділи МВС продовжують працювати у посиленому режимі. Під охороною Національної поліції перебуває 29 866 комісій. Для безпеки та порядку безпосередньо на виборчих дільницях залучено понад 39 тисяч поліцейських, а на окружних виборчих комісіях – 518 правоохоронців. Оперативний штаб МВС фіксує та перевіряє 100% повідомлень, які і ті, що надходять на лінію 102, так і ті, які аналітики штабу виявляють у відкритих джерелах: ЗМІ, соціальні мережі та інше. Окрім цього, ми постійно в контакті з громадською мережею ОПОРА”, – зазначив Сергій Яровий.

Він додав, що всього з початку виборчого процесу Національна поліція зареєструвала 4 891 повідомлення, пов’язане з порушенням виборчого законодавства. «За цими фактами розпочато 250 кримінальних проваджень та складено 655 адміністративних протоколів», – сказав Сергій Яровий.

Реклама

Залишити коментар