У Чернівецькій області до війська призвуть 500 строковиків

Цьогорічний весняний призов в Україні триватиме з 1 квітня по 30 червня включно. Загалом на строкову службу з Чернівецької області буде призвано 500 осіб.

До ЗСУ буде відправлено 200 осіб, до Нацгвардії – 100, до Державної прикордонної служби – 180 та 20 чоловік до служби транспорту.

Про це повідомив головний військовий комісар Чернівецької області Віталій Чурай, передає “Погляд“.

Зазначається, що на строкову службу призиватимуть осіб віком від 20 до 27 років. Призовники віком 18-19 років вправі пройти службу в армії на добровільній основі.

Водночас, наголосив військовий комісар, військовослужбовців строкової служби не будуть залучати до бойових завдань на території Донецької та Луганської області – в зоні проведення ООС.

Служити строковики будуть 18 місяців – без вищої освіти та 12 місяців – з вищою освітою.

З приводу ухиляння від призову, то на Буковині уже засуджено 11 людей (до кримінальної відповідальності притягнуто 22 військовозобов’язаних), а 243 особи притягнуто до адміністративної відповідальності.

Щодо одинадцятьох ухилянтів, то є уже вироки судів. Вони співпрацювали зі слідством та отримали умовні терміни покарання – 1-2 роки.

Загалом, за словами військкома області, у цьому кварталі у них було серйозне завдання – майже 400 осіб. Проте зараз з початку року до навчальних центрів та безпосередньо до військових частин вже направлено 117 осіб.

А ще до кінця місяця 40 осіб очікує направлення до різних військових та навчальних частин.

Щодо матеріального забезпечення, то зарплата рядового з першого дня становитиме 10200 гривень, окрім того, виплачують допомогу розміром 15 тисяч гривень, 10,2 тисячі – на оздоровлення, стільки ж для вирішення соціально-побутових умов, виплата коштів за винайм житла. Також від 5,5 до 12 тисяч гривень виплачують військовим за участь у проведенні Операції об’єднаних сил (ООС).

Згідно з плановим завданням, прийнято на військову службу за контрактом 8 офіцерів запасу, з яких одна жінка.

Водночас 11 офіцерів запасу мають призвати на строкову службу. Уже відібрано 8 осіб, з яких троє – жінки.

Під час проходження служби за призовом офіцери запасу виконують обов’язки та користуються правами, пільгами та усіма видами забезпечення, як і решта офіцерського складу, які проходять службу за контрактом.

Їх не будуть залучати до проведення бойових дій у зоні проведення ООС.

Також, за словами головного військового комісара Чернівецької області Віталія Чурая, в кожній області України створено бригаду територіальної оборони.

Реклама

Залишити коментар