Супрун склала рекомендації спостерігачам і членам комісій, як пережити вибори

В.о. голови МОЗ Уляна Супрун написала поради для спостерігачів і членів виборчих комісій, як пережити вибори.

“Зібрали поради, які допоможуть витримати добу, в якій мало сну, свіжого повітря і руху, зате багато людей і значна потреба в концентрації уваги”, – йдеться в повідомленні Супрун в Facebook.

Супрун радить відмовитися від сухої їжі, піци або печива, а взяти з собою фрукти і пити багато води.

“Візьміть їжу. Замовити піцу – не варіант. В день виборів знадобляться яблука, банани, курага, чорнослив і мандарини. Але одними вуглеводами не обійтися, врятувати вас може білкова їжа: омлет, горіхи, сир, м’ясо. Пийте воду. Орієнтуйтеся на 3 літра для однієї людини, без урахування чаю і кави. Візьміть зубну щітку і пасту. Можливо, відчуття чистих зубів і доглянутості допоможе вам відчувати себе “свіжіше” і стане на заваді марним перекусам”, – написала Супрун.

В.о. міністра рекомендує взяти з собою на виборчу дільницю мило і рушник, а також вологі серветки. Так як контакт з бюлетенями і великою кількістю людей залишають на руках бруд, бактерій і віруси, а нервозність і багато кави роблять долоні пітливими.

Також Супрун рекомендує робити мінімум 20 присідань, щоб уникнути застою крові в венах і болю в попереку, більше ходити, ніж стояти і провітрювати приміщення. Рекомендується взяти з собою аптечку і теплий одяг.

“Чим більше ви будете хотіти спати, тим сильніше будете мерзнути. Коли тіло потребує сну, то менше гормонів щитовидної залози, зростає рівень мелатоніну, а рівень гормону стресу і бойової готовності кортизолу сходить нанівець. Тому температура тіла дещо знизиться, а вам може знадобитися светр “, – пише Супрун.

Реклама

Залишити коментар