Буковинця викрили у масштабних кіберзлочинах: майнив криптовалюту за рахунок понад 1 млн. українців

На Буковині кіберполіція затримала чоловіка, який майнив криптовалюту за рахунок понад мільйона українців.

Про це йдеться на офіційному сайті Кіберполіції України.

Повідомляється, що зловмисник встановив скрипт для майнінгу криптовалюти у HTML-код ряду інтернет-ресурсів, які сам адміністрував. Зазвичай, це були сайти з безкоштовною літературою та науковими роботами. Щомісячно ці сайти відвідувало більше 1,5 мільйона користувачів.

Працівники кіберполіції встановили: 32-річний мешканець Буковини створив та адміністрував велику кількість інтернет-ресурсів. На створених ресурсах він розміщував шкідливе програмне забезпечення для майнінгу криптовалюти. Використовуючи обчислювальні можливості процесора та графічного адаптера, зловмисник втручався в роботу електронно-обчислювальної техніки відвідувачів вищевказаних Інтернет-ресурсів. Це призводило до порушення встановленого порядку маршрутизації інформації та подальшого погіршення роботи комп’ютерів відвідувачів.

Під час проведення обшуків у квартирі зловмисника, правоохоронці вилучили комп’ютерну техніку зловмисника, банківські картки, додаткові носії інформації та чорнові записи. Усе вилучене направлено на експертизу.

Кримінальне провадження розпочато за ч. 2 ст. 361 (Несанкціоноване втручання в роботу комп’ютерів, автоматизованих систем, комп’ютерних мереж чи мереж електрозв’язку) КК України. Зловмиснику загрожує до шести років ув’язнення.

Як повідомляли раніше, депутат Чернівецької міської ради Ярослав Петришин задекларував біткойнів на 2 мільйони.

Реклама

Залишити коментар