У прокуратурі пояснили, чому поліцейський, який скоїв смертельну ДТП у Чернівцях, досі працює

У Чернівцях екіпаж патрульної поліції, який 16 вересня вчинив смертельну дорожньо-транспортну пригоду на вулиці Руській, продовжує виконувати свої службові обов’язки, бо немає достатніх доказів його вини.

Під час досудового розслідування проведено десять судових експертиз, одна наразі триває. Про це повідомили у прокуратурі Чернівецької області, пише molbuk.ua.

“Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває, проводяться необхідні слідчі дії, з метою виконання завдання кримінального провадження та прийняття рішення у розумні строки. Хід досудового розслідування перебуває на контролі у прокуратури Чернівецької області”, –  йдеться у повідомленні.

У прокуратурі додали, що проти поліцейського, який вчинив ДТП, недостатньо доказів для висунення підозри у вчиненні кримінального правопорушення, тому він продовжує виконувати службові обов’язки.

“Відповідно до Кримінально-процесуального кодексу, відсторонення від посади може бути здійснено щодо особи, яку підозрюється або обвинувачується у вчиненні злочину. Обов’язковою умовою відсторонення від посади є наявність в особи процесуального статусу підозрюваного чи обвинуваченого. Повідомлення про підозру здійснюється у випадку наявності достатніх доказів для підозри особи у вчиненні кримінального правопорушення. Відповідно до матеріалів кримінального провадження, на даний час недостатньо доказів для здійснення повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення працівнику управління патрульної поліції, який перебував за кермом службового автомобіля поліції під час вчинення ДТП”, – повідомили у прокуратурі.

Детальнішої інформації щодо розслідування смертельної аварії у відомстві не надали, пояснивши це тим, що Кримінально-процесуальним кодексом України передбачена недопустимість до відомостей досудового розслідування.

Як відомо, 16 вересня у Чернівцях на Гравітоні екіпаж патрульної поліції на смерть збив пішохода.

Того ж дня у прокуратурі Чернівецької області повідомили, що наїзд на пішохода відбувся до переходу, як свідчать уламки пошкодженого авто. Тому законних підстав затримати патрульних, які скоїли ДТП, немає.

Пізніше в Управлінні СБУ Буковини повідомили, що при огляді відеореєстратора з машини поліцейських не виявлено будь-яких відеозаписів.

У листопаді стало відомо, що патрульні, які були в авто під час смертельної ДТП у Чернівцях, далі працюють.

Фото архівне, з Facebook.

Реклама

Залишити коментар