Воєнний конфлікт в Україні і підвищення цін на комунальні хвилюють чернівчан рівною мірою

Чернівчан найбільше турбує питання низького рівня зарплат та пенсій. Про це заявили 74, 7% опитаних в рамках дослідження “Чернівецький моніторинг – осінь 2018”, яке проводилося 14 – 19 листопада 2018 року в Чернівцях.

На другому місці проблем, як вказали чернівчани, стоїть питання воєнного конфлікту на Сході України та підвищення тарифів на комунальні послуги.

Окрім того, 76,7% опитаних чернівчан стверджують, що події в Україні розвиваються у неправильному напрямі. Для порівняння, загальноукраїнські рейтиги (КМІС, ЦР, Рейтинг) подають дані про 78% українців, які не розділяють позиції держави.

30% респондентів сподіваються на власні сили, а 55% стверджують, що саме держава має створювати умови для вирішення проблем громадян.

Раніше повідомлялося, що 72% чернівчан не відчули жодних змін з приходом до влади Продана і його команди.

Організаторами соціологічного дослідження виступили Центр соціологічних досліджень філософсько-теологічного факультету Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, громадська організація “Інститут місцевого самоврядування” та Чернівецька обласна організація товариства “Знання України”. Методом особистого інтерв’ю (“face to face”) було опитано 1260 респондентів, що репрезентують виборців Чернівців (по 30 респондентів з кожного із 42-х виборчих округів). Збір інформації здійснювали 43 інтервюери. Статистична похибка вибірки (без врахування дизайн-ефекту) не перевищує 2,75% при Р=95%.

Фото ілюстративне.

Реклама

Залишити коментар