Ощадбанк здобув перемогу над РФ у Міжнародному арбітражі

Міжнародний арбітраж ухвалив безпрецедентне рішення про стягнення з РФ на користь Ощадбанку 1,3 мільярда доларів. Про це повідомляє прес-служба банку пише Мінфін.

Рішення задовольнити вимогу щодо компенсації збитків Ощадбанку, завданих внаслідок анексії Криму з боку Російської Федерації, ухвалив Арбітражний трибунал у Парижі у своєму рішенні від 26 листопада 2018 року.

Сума відшкодування становитиме 1,3 мільярда доларів плюс відсотки, які будуть нараховуватись з моменту винесення рішення до моменту фактичної компенсації.

«Відповідно до статті 32 Арбітражного регламенту Комісії Організації Об’єднаних Націй з права міжнародної торгівлі 1976 року, арбітражне рішення є остаточним та обов’язковим для сторін. Сторони зобов’язані виконувати арбітражне рішення без зволікань», — йдеться в повідомленні банку.

Загалом обсяг позовної заяви Ощадбанку проти Російської Федерації з усіма додатками становив більш ніж 30 000 аркушів. Слухання справи відбулись у березні 2017 року. Ощадбанк є першою компанією, 100% акцій якої належать державі, та першою банківською установою, яка виграла справу проти Російської Федерації щодо збитків, отриманих внаслідок анексії Криму.

«Цим рішенням Ощадбанк отримав повне задоволення всіх заявлених вимог до Російської Федерації стосовно експропріації банківського бізнесу та активів у Криму в результаті незаконної окупації та анексії частини території в порушення міжнародного права», — прокоментував юридичний радник банку компанія Quinn Emanuel Urquhart & Sullivan, LLP

Варто зазначити, що менеджмент Ощадбанку, на відміну від Нафтогазу, не отримає бонусів за виграш цієї справи. Про це в інтерв’ю «Мінфіну» заявив глава банку Андрій Пишний.

Реклама

Залишити коментар