Онлайн-трансляції

Чи безпечно вже купувати дині та кавуни - поради фахівця

 

Якість баштанних завжди залежить, насамперед, від порядності виробника. Безпечніше робити такі покупки сьогодні в супермаркетах, а не на ринках, оскільки зберігається можливість пред’явити претензію і добитися компенсації лікування в разі можливого отруєння.

 Про це в коментарі УНН розповів експерт, директор Спілки споживачів України Максим Несміянов.

 “Купуючи зараз кавуни і дині — є ризики, і вони не завжди пов’язані з нітратами. Нещодавно перевіряли точку, дивлюся — кавуни нарізають. Наприклад, ви самотня людина і хочете взяти кавун не цілий, а берете половинку або чверть. Щоб кавун розрізати — його ж потрібно спочатку помити. Але навіть в супермаркетах не миють перед цим, а на ринках — взагалі мовчу. І таким чином, все що було на цьому ножі і прилавку, опиняється на кавуні — далі ви заносити це собі в організм. А це може бути і гепатит А, і кишкові палички якісь. Ризики неймовірні, і це набагато страшніше, ніж нітрати”, - розповів фахівець.

 

фото - lviv.com

    11.07.2018
Коментарі (0)
оновити код
Додати коментар:
Ім'я:
Код:
зареєстровані користувачі не вводять код перевірки (зареєструватися).
вхід для зареєстрованих користувачівВхід