Литва направила в Україну військових інструкторів для навчання застосуванню ракетних комплексів Stinger

Литва направила в Україну групу солдатів батальйону протиповітряної оборони для навчання застосуванню ракетних комплексів Stinger

Про це повідомляє LRT.

У вівторок, 15 лютого, литовські солдати вирушають в Україну для навчання Збройних сил країни застосуванню ракетних комплексів Stinger.

За даними Збройних сил Литви, група солдатів батальйону протиповітряної оборони країни навчатиме своїх колег в Україні “найближчими тижнями”.

“Ми повністю підтримуємо і будемо й далі підтримувати Україну. Зброя та техніка – ніщо без знань та вміння ними керувати, тому разом із переданими ЗРК малої дальності Stinger ми будемо ділитися знаннями та досвідом”, – заявив командувач Збройних сил Литви Вальдемарас Рупшис.

Генерал-лейтенант додав, що литовські солдати також переймають досвід в українських, адже “Україна все ще в стані війни, у них є нові знання, важливі для оборони нашої країни”.

За даними ЗСУ, прибулі до України солдати пройшли багаторічну службу в підрозділах батальйону протиповітряної оборони, оснащених Stinger, і передадуть українцям досвід, набутий Збройними силами Литви у використанні цих систем ППО протягом кількох років.

Реклама

Залишити коментар