За минулу добу шахраї ошукали двох буковинців на суму понад 60 тисяч гривень

Цього разу аферистам вдалося незаконно збагатитися за досить відомими шахрайськими схемами «Дзвінок від працівника банку» та «соціальна виплата під час війни». Правоохоронці вкотре закликають громадян бути свідомими та не довіряти незнайомцям.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.

Учора, 26 квітня, до співробітників Чернівецького райуправління поліції звернулася 27-річна місцева жителька з повідомленням про шахрайство. Заявниця розповіла правоохоронцям, що їй зателефонував нібито працівник банку, який повідомив про заблокування онлайн-банкінгу. Чернівчанка довірилась співрозмовнику і виконуючи вказівки шахрая, надала доступ до свого банківського рахунку. В результаті чого з її картки зникло 58 тисяч гривень.

Ще однією жертвою аферистів став 55-річний житель села Ставчани. Як розповів заявник працівникам відділення поліції № 2 (м. Кіцмань) ЧРУП, що побачивши повідомлення в соціальній мережі про можливість отримання додаткової фінансової допомоги вирішив подати заявку. Чоловік перейшов за посиланням та ввів реквізити своєї банківської картки. Внаслідок цих дій з його рахунку зникло понад 3000 гривень.

За фактами незаконного заволодіння коштами громадян правоохоронці внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Тривають досудові розслідування.

Поліцейські Буковини закликають громадян не довіряти незнайомцям, не переходити за сумнівними посиланнями та в жодному разі не розголошувати конфіденційну інформацію, яка стосується ваших банківських рахунків.

Реклама

Залишити коментар