У Дністровському районі судитимуть рівнянина, обвинуваченого в організації переправлення чоловіків через кордон

Нелегальний бізнес 43-річного жителя Рівненської області задокументували працівники відділення № 1 (м. Сокиряни) Дністровського районного відділу поліції спільно з прикордонниками. За 8000 доларів США чоловік намагався незаконно переправити до іншої держави 33-річного вінничанина. Наразі правоохоронці передали обвинувальний акт щодо фігуранта для розгляду до суду. 

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.

Під час досудового розслідування правоохоронці з’ясували, що «бізнесмен», знаючи про чинні тимчасові обмеження щодо виїзду військовозобов’язаних осіб через державний кордон України, організував схему незаконного збагачення. Житель Рівненщини, спільно з невстановленою особою, підшукували потенційних «клієнтів». Надалі, користуючись послугами таксі, доправляв їх до прикордонних населених пунктів.

Так, 9 липня фігурант зустрівся з «туристом» у Рівному, винайняли автівку та вирушили до міста Сокиряни Дністровського району. За обумовлену наперед суму, 7000-8000 доларів США, порушник повинен був переправити чоловіка через україно-молдовський кордон. Однак їх виявили прикордонники на околиці Сокирян за 300 метрів від лінії розмежування.

Наразі слідчі поліції під процесуальним керівництвом Дністровської окружної прокуратури завершили досудове розслідування за фактом протиправної діяльності фігуранта.

Йому інкримінують вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України, тобто в організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України та керівництві такими діями, вчинених за попередньою змовою групою осіб з корисливих мотивів.

Відповідно до санкції статті, чоловіку загрожує до дев’яти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

У поліції нагадують: згідно із постановою Кабінету Міністрів України «Про Правила перетинання державного кордону громадянами України», на період дії воєнного стану обмежується виїзд за межі країни чоловікам від 18 до 60 років.

Реклама

Залишити коментар