У Польщі кажуть про «напружену ніч» для ППО на тлі ракетної атаки рф по Україні

Польща підіймала авіацію під час російської атаки по Україні в ніч проти 1 червня. Зранку там заявили про «дуже напружену ніч» для польської протиповітряної оборони.

Про це йдеться в повідомленні оперативного командування Збройних сил Польщі.

Там розповіли, що масована ракетна атака російської авіації дальнього радіуса дії охопила всю територію України, зокрема прикордонні з Польщею регіони. Для забезпечення безпеки Польща підіймала в повітря свою та союзницьку авіацію, попереджаючи, що вона може створювати додатковий шум у північно-східних територіях країни.

“Це була довга і напружена ніч для всієї системи протиповітряної оборони Польщі”, — кажуть в оперативному командуванні.

Зранку там зазначили, що, коли рівень загрози ракетних ударів знизився, авіація припинила свою діяльність у польському повітряному просторі, а розгорнуті сили й засоби повернулися до стандартної оперативної роботи.

У ніч проти 1 червня російські військові завдали ударів по енергооб’єктах у Запорізькій, Дніпропетровській, Донецькій, Кіровоградській та Івано-Франківській областях.

Повітряні сили розповідали, що протягом ночі росія запустила по Україні 53 ракети різних типів (Х-101/Х-555, «Іскандер-М», «Іскандер-К» та Х-59/Х-69) та 47 ударних дронів типу Shahed. Збити вдалося 36 ракет і 46 «шахедів».

Реклама