Малюська: До армії можна залучити 10-20 тисяч чоловіків, які ув’язнені або з судимостями

В Україні можна було б залучити 10-20 тисяч чоловіків призовного віку, які ув’язнені або мають судимості.

Про це в інтерв’ю BBC News Україна повідомив міністр юстиції України Денис Малюська.

“Десять-двадцять тисяч. Точно не більше. Але знову ж таки, питання в підходах. Я говорю цифри абсолютно не прораховані, тому що в залежності від кожного сценарію кількість буде різна. Від військово-лікарських комісій теж багато чого залежить”, – сказав Малюська.

На його думку, в кожному конкретному випадку слід визначати, чи корисний той, чи інший боєць для Збройних Сил, і саме їм визначати, хто їм підходить і хто – ні.

Міністр також зазначив, що категорію чоловіків, які були засуджені за вбивство, теж можна мобілізувати, однак на відміну від росії, де ув’язнених без підготовки просто використовували у «м’ясних» штурмах, в Збройних силах передбачається підготовка і контракт.

“Ми ж про інші історії говоримо, це контракт (на службу в ЗСУ). Контракт – це згода, це юридичні механізми, не просто завербували, випустили, потім не знають, що зробити”, – відзначив міністр.

Нагадаємо, 8 травня Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 11079−1 у другому читанні. Він затверджує правила мобілізації деяких категорій увʼязнених до лав Сил оборони. Тепер його мають підписати спікер парламенту та президент.

Реклама