Суд арештував чернівчанина за незаконний обіг наркотиків на 150 тисяч гривень щомісячно

28 квітня цього року оперативники Управління боротьби з наркозлочинністю ГУНП в Чернівецькій області спільно з колегами з Чернівецького районного управління поліції задокументували протиправну діяльність 42-річного місцевого жителя. Чоловік виготовляв наркотичні засоби, а також збував їх «споживачам» в обласному центрі. За цими фактами слідчі поліції розпочали кримінальні провадження. Відповідно до санкції статей, фігуранту загрожує до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.

Правоохоронці затримали чоловіка за силової підтримки співробітників Роти поліції особливого призначення ГУНП в Чернівецькій області у порядку ст. 208 (Затримання уповноваженою службовою особовою) Кримінального процесуального кодексу України.

У результаті документування незаконних дій буковинця під час санкціонованого обшуку співробітники поліції виявили і вилучили у нього: 

  • знаряддя для охолодження прекурсорів і виготовлення наркотиків;
  • 50 грамів речовини білого кольору, зовні схожою на амфетамін;
  • 50 грамів речовини зеленого кольору, зовні схожою на канабіс.

Правоохоронці направили вилучені знаряддя та речовини для проведення експертизи до Чернівецького науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України. Її результати засвідчили, що вилучені речовини є амфетаміном та канабісом, обіг яких в Україні заборонений.

Попередня вартість вилученого за цінами «чорного ринку» – понад 50 тисяч гривень. При цьому незаконний обіг наркотиків становив 150 тисяч гривень щомісяця.

Слідчі поліції під процесуальним керівництвом Чернівецької окружної прокуратури повідомили фігуранту про підозру, у вчиненні злочинів, передбачених: 

  • ч. 2 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів);
  • ч. 1 ст. 313 (Викрадення, привласнення, вимагання обладнання, призначеного для виготовлення наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів, чи заволодіння ним шляхом шахрайства або зловживання службовим становищем та інші незаконні дії з таким обладнанням) Кримінального кодексу України.

Суд за клопотання слідчих поліції обрав затриманому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Триває досудове розслідування.  

Реклама

Залишити коментар