Шахраї ошукали буковинців на суму понад 160 тисяч гривень

До «лап псевдобанкіра» потрапили одразу ж двоє жительок Чернівецького району: віком 22 та 45 років. Також цього дня, 37-річного жителя Вижниці та 38-річну жительку Новоселиці ошукали під приводом надання соціальної допомоги, а 43-річну жительку села Лукавці обманув недобросовісний продавець. Крім того, ще однією жертвою шахрайства стала 38-річна жителька Новодністровська, яка перейшла за підозрілим посиланням. Правоохоронці закликають кожного бути свідомим, не довіряти незнайомцям та неперевіреній інформації.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.

22 квітня з повідомленням про шахрайство до співробітників поліції звернулася 22-річна жителька села Хлівище. Заявниця розповіла, що їй зателефонував невідомий, який представився працівником служби безпеки банку. Псевдобанкір запропонував допомогу у захисті коштів на рахунку. Буковинка довірилась співрозмовнику і перерахувала 34 тисячі гривень на невідомий рахунок.

Ще однією жертвою «працівника банку» стала 45-річна жителька Глибоки. Заявниця розповіла поліцейським, що отримала дзвінок від нібито співробітника фінансової установи. Псевдобанкір запевнив жінку, що необхідно оновити дані і в такий спосіб дізнався конфіденційну інформацію. В результаті чого з рахунку буковинки зникло майже 32 тисячі гривень.

Також цього дня, 37-річний житель Вижниці та 38-річна жителька Новоселиці, потерпіли від шахрайства під час отримання «соціальної допомоги». В обох випадках схема афери була однакова: буковинцям в месенджері надійшли повідомлення з посиланнями, перейшовши за якими потерпілі заповнили анкету, де вказали реквізити своїх банківських карток. Надалі, з їхніх рахунків перерахувалися кошти. Таким чином чоловік втратив 65 тисяч гривень, а жінка – 4500 гривень.

Ще одне повідомлення про шахрайство надійшло до співробітників поліції від 43-річної жительки села Лукавці. Жінка мала намір придбати музичні аксесуари та перерахував понад 21 тисячу гривень на рахунок нібито продавця. Однак виявилося, що це аферист.

Крім цього, від шахрайських дій потерпіла 38-річна жителька Новодністровська. Заявниця розповіла правоохоронцям, що отримала повідомлення у месенджері, перейшовши за яким, під час проходження верифікації в онлайн-банкінгу, ввела дані своєї картки. В результаті чого з її рахунку зникло 4400 гривень.

За вказаними фактами незаконного заволодіння коштами громадян шахрайським шляхом, працівники поліції розпочали кримінальні провадження, передбачені ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

Поліцейські наголошують буковинцям:

• не довіряйте незнайомцям;

• завжди перевіряйте отриману інформацію;

• співробітники банку не телефонують, щоб дізнатися реквізити вашої картки;

• не вводьте конфіденційну інформацію чи реквізити карткових рахунків на підозрілих сайтах;

• не перераховуйте кошти на невідомі рахунки;

• платіть за товар після його отримання.

Реклама

Залишити коментар