Поліціянти повідомили буковинцю про підозру за сприяння у незаконному трансфері осіб за кордон

Правоохоронці задокументували протиправні дії 43-річного жителя с. Мілієве, який поза пунктом пропуску сприяв у переправленні до Республіки Румунія сімох чоловіків призовного віку. Відповідно до чинного законодавства, йому загрожує позбавлення волі до дев’яти років та конфіскація майна.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.

Співробітники Слідчого управління ГУНП в Чернівецькій області спільно з колегами з Вижницького районного відділу поліції та прикордонниками викрили буковинця, який сприяв у незаконному трансфері через державний кордон групи осіб віком від 21 до 50 років.

Поліціянти попередньо встановили, що невідома поки що слідству особа вступила у змову із фігурантом та підшукала сімох чоловіків (жителів Дніпропетровської, Житомирської, Київської та Харківської областей), які мали намір перетнути державний кордон у період дії воєнного стану.

Відповідно до попередньої домовленості, після успішного перетину кордону чоловіки повинні були сплатити буковинцю від 6 до 9 тисяч доларів США. Частину з цих коштів вони перерахували за надання незаконних послуг.

Однак перед лінією розмежування державного кордону України і Республіки Румунія прикордонний загін зупинив чоловіків, які мали намір незаконно перетнути державний кордон. 

Для документування протиправних дій чоловіків прикордонники викликали слідчо-оперативну групу Вижницького районного відділу поліції.

Наразі слідчі поліції під процесуальним керівництвом Чернівецької обласної прокуратури повідомили фігуранту про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України.  

Нагадаємо: згідно із постановою Кабінету Міністрів України «Про Правила перетинання державного кордону громадянами України», на період дії воєнного стану обмежується виїзд за межі країни чоловікам від 18 до 60 років. 

Триває досудове розслідування.

Реклама

Залишити коментар