На Буковині поліцейські встановили чоловіка, який залишив вантажівку із немаркованою лісодеревиною

У Вижницькому районі поліцейські задокументували злочин проти довкілля. У с. Усть-Путила правоохоронці помітили припаркований на узбіччі автомобіль «УРАЛ», завантажений колодами ялини. Попередня їх вартість становить понад 40 тисяч гривень. Водія на місці не було. Поліцейські розпочали кримінальне провадження та відшукали власника авто. Відповідно до санкції статті, фігуранту загрожує до трьох років позбавлення волі. 

Про це повідомили у відділі комунікації поліції Чернівецької області.

Унаслідок проведення профілактичних відпрацювань щодо виявлення порушників у сфері злочинів проти довкілля співробітники групи реагування поліції Вижницького районного відділення поліції №1 (Путила) помітили на узбіччі вантажний автомобіль з лісодеревиною. Водія на місці не було, а на колодах ялини – відсутні бирки електронного обігу лісодеревини. 

Під час здійснення першочергових поліцейських заходів співробітники Вижницького районного відділення поліції №1 (Путила) встановили власника залишеного транспортного засобу. Ним виявився 33-річний житель с. Усть¬- Путила. Буковинець не мав документів на перевезення деревини та не міг пояснити правоохоронцям походження вантажу.

Слідчі поліції внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.1 ст. 246 (Незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу) Кримінального кодексу України.

На місці події правоохоронці оглянули вантаж і зробили заміри деревини. Сума, завданих збитків державі, становить понад 40 тисяч гривень. Транспортний засіб і ялину вилучено.

Буковинські правоохоронці продовжують здійснювати профілактичні заходи на території краю щодо виявлення злочинів проти довкілля. Відтак – у рамках відповідних відпрацювань поліцейські викривають порушників, які у лісах Чернівецького району вирубують дерева цінних порід, як то «дуб», «бук», «ялина». Незаконна їх вирубка захищається чинним законодавством.

Триває досудове розслідування.

Реклама

Коментарі:

Залишити коментар