Причетним до розстрілу поліцейських на Вінниччині повідомили про підозру у дезертирстві – ДБР

Правоохоронці повідомили двом військовослужбовцям про підозру у дезертирстві, а також у вбивстві та замаху на життя поліціянтів. Перевіряється інформація щодо викрадення ними вибухівки та зброї з військової частини.

Про це повідомляє Державне бюро розслідувань.

За даними слідства, 19 квітня 2024 року, військовослужбовці – батько та син, самовільно залишили військову частину в Одеській області. Вони викрали табельний пістолет, який був закріплений за одним з них.

Надалі, близько 2 години ночі 20 квітня 2024 року у Вінницькій області, фігуранти поцілили у правоохоронців та втекли з місця події.

Правоохоронці затримали їх 21 квітня 2024 року в селі Липецьке Подільського району Одеської області.

Як повідомляє Офіс генерального прокурора України, військовим повідомлено про підозру у посяганні на життя працівника правоохоронного органу та незаконному поводженні зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами (ст. 348, ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України).

Також повідомлено про підозру у дезертирстві зі зброєю за попередньою змовою групою осіб, вчинене в умовах воєнного стану (ч. 4 ст. 408 Кримінального кодексу України).

Раніше на території Вінницької області виявлено боєприпаси та транспортний засіб, на якому переміщувалися розшукувані особи.

Також в ході слідчих дій було знайдено зброю – ймовірно знаряддя вбивства.

З підозрюваними проводяться слідчі дії та вирішується питання про обрання їм запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою.

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 9 до 15 років або довічне ув’язнення.

Реклама

Коментарі:

Залишити коментар