Зеленський заявив, що Україна не збирається капітулювати

Президент України Володимир Зеленський заявив, що Україна не збирається капітулювати перед рф, попри втому. Про це президент повідомив у суботу, 20 квітня, в інтервʼю бразильським журналістам.

“Нікуди віра України в Україну не ділась. Віра людей в себе і ЗСУ нікуди не дівається. Щодо втоми — брехати не буду, вона є, але до цього можна по-різному ставитись. Ми з вами всі живі люди, але ми нікуди не дінемось від цього. Коли ви йдете на роботу, ви все одно повертаєтеся ввечері або вночі додому, і ви відчуваєте втому, але це не означає, що зранку ви не підете на свою роботу, яку ви поважаєте, любите і яка вам потрібна, щоб жити і годувати дітей. Так і в захисті України. Ми нікуди не дінемося, ми захищаємо свою державу, ми втомлюємося, але на ранок ми маємо знову робити свою роботу, бо це — єдиний захист”, — сказав Зеленський.

Також він додав, що Україна не буде відмовлятись від вступу в ЄС та НАТО, а капітуляція України — це лише російські наративи.

“Ми навіть не стоїмо перед таким вибором. Це все російська пропаганда, що в Україні все погано і ініціатива — в руках росіян. В руках росіян — зброя, і її більше, ніж у нас. Але зараз такий складний момент”, — сказав президент.

Крім цього, він додав, що рф однаково, скільки їхніх людей загине, а для України важливі люди і моральні цінності.

“Ейфорії немає, я погоджуюсь, але руки ніхто не опускає. І, повірте, путін нас дуже боїться, тому що він сам в собі невпевнена людина. Впевнені люди з такою армією і такими надрами не погрожують світу ядерною зброєю. Для мене психотип цього типа зрозумілий”, — підкреслив президент.

Реклама