За минулу добу шахраї ошукали буковинців на суму майже 220 тисяч гривень

Аферисти продовжують активізовувати свою злочинну діяльність та, входячи в довіру до громадян, незаконно привласнюють їхні кошти. Цього разу жертвами шахраїв стали шестеро жителів Чернівецького  та Вижницького районів: п’ятеро жінок і один чоловік.

Про це повідомили у відділі комунікації поліції Чернівецької області.

Учора, 19 квітня, до поліції звернувся 71-річний чернівчанин, який став жертвою «псевдобанкіра». Пенсіонер розповів правоохоронцям, що йому зателефонував невідомий, який представився співробітником банку. Під приводом захисту банківських рахунків від шахрайських дій співрозмовник надав дані своєї банківської картки, з якої було знято понад 55 500 гривень.

А 58-річна жителька обласного центру під приводом купівлі спортивного м’яча в інтернеті перерехувала невідомій особі 34 000 гривень. Товар жінка не отримала, а продавець на зв’язок не виходить. 

Жертвою аналогічної аферистської схеми стала 48-річна жителька с. Мариничі. Жінка мала намір придбати худобу та перерахувала псевдопродавцю 5 тисяч гривень. 

41-річна  жителька с. Берегомет та 40-річна жителька с.Киселиці, бажаючи отримати фінансову грошову допомогу, через один із месенджерів перейшли за надісланим посиланням. Після цього жінки покроково виконали усі дії, які їм пропонувалися, та ввели свої банківські дані. У результаті з їхніх рахунків було знято 122 700 гривень.

Грошей також позбулася 66-річна жителька Сторожинця. Невідомі особи зняли 2400 гривень з банківського рахунку заявниці через банкомат.

Загальна сума виманених шахраями грошей у буковинців протягом минулої доби – майже 220 000 гривень. 

За цими фактами поліцейські внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. 

Тривають досудові розслідування. 

Реклама

Залишити коментар