У справі про загибель української операторки Галини Гатчінс під час зйомок в США засудили зброярку

У справі про загибель під час зйомок у 2021 році операторки Галини Гатчінс, американський суд 15 квітня засудив до 18 місяців зброярку Ханну Гутьєррес-Рід, яка працювала на зйомках бойовика “Іржа”.

Про це повідомляє Daily mail.

Раніше суд у США визнав її винною у ненавмисному вбивстві. Згідно з рішенням суду, через недогляд зброярки пістолет на знімальному майданчику виявився зарядженим не холостими, а бойовими патронами, внаслідок чого загинула операторка, а ще один член знімальної групи був поранений.

Як пише BBC, Гутьєррес-Рід отримала максимально можливий термін, передбачений статтею про ненавмисне вбивство. Водночас доказів щодо її провини за іншим обвинуваченням, про необережне поводження зі зброєю, суд не знайшов. 

“Це ви перетворили безпечну річ на смертельну зброю. Якби не ви, Галина Гатчінс була б жива, її чоловік мав би дружину, а син маму”, – сказала суддя зброярці.

Ханна Гутьєррес-Рід була відповідальна за реквізит, у тому числі і за зброю, задіяну у кінозйомках.

У липні відбудеться суд над актором Алеком Болдвіном у цій же справі про ненавмисне вбивство Галини Гатчинз. Саме його постріл виявився фатальним.

Реклама

Коментарі:

Залишити коментар