У Шубранці поліціянти задокументували надання хабаря працівникам поліції

Чернівчанин, аби уникнути відповідальності за нетверезе водіння, запропонував правоохоронцям гроші. Відповідно до санкції статті за спробу підкупу службових осіб чоловіку загрожує до чотирьох років позбавлення волі.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.

Уночі 18 березня, під час дії комендантської години, в селі Шубранець, працівники групи реагування відділення № 3 (м. Заставна) Чернівецького райуправління поліції зупинили автомобіль «Mercedes-Benz», яким керував 32-річний житель обласного центру.

Під час спілкування з водієм поліцейські помітили у нього явні ознаки сп’яніння та запропонували пройти тест на освідування. Однак чоловік відмовився та за не притягнення його до адміністративної відповідальності запропонував працівникам поліції неправомірну вигоду у розмірі 200 доларів США.

Правоохоронці попередили чернівчанина про кримінальну відповідальність, передбачену чинним законодавством за такі дії. Незважаючи на застереження поліцейських, кермувальник поклав кошти до службового автомобіля. На місце події прибула слідчо-оперативна група цього ж відділення, яка задокументувала протиправні дії чоловіка та вилучила неправомірні кошти у встановленому порядку.

Співробітники групи реагування склали на водія адміністративний протокол за ст. 130 (Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Слідчі поліції внесли відомості про вказане кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України. Досудове розслідування триває.

Реклама

Залишити коментар