Британська розвідка: росія шукає способи зберегти Чорноморський флот рф у Чорному морі

Міністерство оборони росії планує обмежити своїх операцій у східній частині Чорного моря, поки Україна продовжує шукати можливості для завдання ударів на відстані.

Про це йдеться у розвідувальному огляді Міноборони Британії.

Успіхи України у проведенні асиметричної морської ударної кампанії призвели до того, що 17 березня міністр оборони росії сєрґєй шойґу відвідав командний пункт Чорноморського флоту в Криму, йдеться в огляді. 

шойґу отримав оновлену інформацію про українські операції та обговорив ефективність російських військово-морських сил у регіоні.

За повідомленням Міністерства оборони росії, він оголосив про нові заходи для підрозділів Чорноморського флоту, щоб зменшити загрозу від українських безпілотних літальних апаратів, у тому числі надводних.

Під час візиту шойґу було зроблено наголос на проведенні щоденних навчань з протидії безпілотникам, які дозволять екіпажам кораблів швидко відбивати атаки вдень і вночі.

Воєнний злочинець також наказав встановити додаткове великокаліберне озброєння на кораблях для посилення їхньої обороноздатності.

Згідно з оглядом, російський військово-морський флот, найімовірніше, вдався до обмеження своїх операцій у східній частині Чорного моря, оскільки його втрати зростають, а сприйняття загрози посилюється.

Реклама