“Закладчику” особливо небезпечних наркотиків загрожує до дванадцяти років позбавлення волі загрожує

Канал розповсюдження наркотиків у великих розмірах через мережу Інтернет правоохоронці перекрили у минулому році. Під час санкціонованих обшуків у фігуранта слідчі поліції вилучили заборонені речовин на загальну суму майже мільйон гривень. Правоохоронці зібрали обґрунтовані докази нелегального бізнесу чоловіка та скерували обвинувальний акт відносно нього до суду.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.

Протиправну діяльність 27-річного чернівчанина задокументували співробітники Управління боротьби з наркозлочинністю, Слідчого управління ГУНП в Чернівецькій області за аналітичної підтримки спеціалістів відділу кримінального аналізу.

Під час досудового розслідування правоохоронці встановили, що чоловік в одній із соціальних мереж організував канал продажу наркотичних і психотропних речовин. Відтак – фігурант в обласному центрі методом «закладок» розповсюджував наркотики та надсилав дані про їх місцезнаходження потенційним покупцям.

Правоохоронці провели санкціоновані обшуки за місцем проживання, а також у транспортному засобі буковинця, під час яких вилучили наркотиків і психотропних речовин на суму майже мільйон гривень.

Усе вилучене правоохоронці відправили до Чернівецького науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС для проведення відповідних експертиз. Результати їх дослідження засвідчили, що у так званій Інтернет-крамниці були канабіс, кокаїн, амфетамін, диметоксифенетиламін, alfa-PVP, метилендіоксиметамфетимін, марок ЛСД, броламфетамін та інші.

Крім цього, поліцейські встановили, що буковинець також утримував і надавав бажаючим кімнату для вживання наркотиків.

Слідчі поліції під процесуальним керівництвом Чернівецької окружної прокуратури скерували матеріали кримінального провадження з обвинувальним актом до суду для розгляду. Фігуранту інкримінують вчинення правопорушень, передбачених:

  • ч. 3 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів);
  • ч.1 ст. 317 (Організація або утримання місць для незаконного вживання, виробництва чи виготовлення наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України.
Реклама

Залишити коментар