Упродовж минулої доби шахраї ошукали буковинців на суму понад 66 тисяч гривень

Цього разу аферистам вдалося незаконно заволодіти коштами трьох жителів Чернівецького району. Наразі буковинські поліцейські вживають заходів щодо встановлення та притягнення правопорушників до відповідальності. 

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.

Учора, 27 лютого, із заявою про шахрайство до Чернівецького районного управління поліції звернулася 46-річна жителька обласного центру. Заявниця розповіла поліцейським, що їй зателефонував невідомий, який представився співробітником одного із банків. Псевдобанкір запропонував буковинці допомогу у збільшенні ліміту на банківській картці та надав нібито «захищений» рахунок для перерахування коштів. Жінка довірилась співрозмовнику та переказала на надані реквізити 46 тисяч гривень, після чого зрозуміла, що її ошукали аферисти.  

Цього ж дня жертвою шахрайства став 20-річний житель селища Кострижівка Чернівецького району. Буковинець розповів працівникам відділення поліції № 3 (м. Заставна) ЧРУП, що в одному із месенджерів йому надійшло повідомлення про можливість отримання грошової допомоги від держави. Чоловік перейшов за посиланням та ввів реквізити свого банківського рахунку. Внаслідок цих дій з картки заявника зникло 7500 тисяч гривень.

28-річна жителька села Привороки Чернівецького району розповіла співробітникам поліції, що виявила на своїй банківській картці відсутність 9550 гривень. Зі слів потерпілої, кошти були перераховані на невідомий рахунок. 

За фактами незаконного заволодіння коштами громадян шахрайським шляхом слідчі поліції розпочали кримінальні провадження, передбачені статтею 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Досудові розслідування тривають.

Реклама

Залишити коментар