Поліцейські Буковини повідомили про підозру чоловіку, який надав співробітникам поліції хабаря

18 лютого 50-річний житель міста Новоселиця намагався уникнути відповідальності за керування автомобілем у нетверезому стані та з несправними світловими приладами. В подальшому – запропонував правоохоронцям кошти за не притягнення його до відповідальності. 

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.

Досудовим розслідуванням встановлено, що ввечері 18 лютого співробітники сектору реагування відділення № 6 (м. Новоселиця) Чернівецького РУП спільно з поліцейським-водієм Управління поліції охорони в місті Новоселиця зупинили автомобіль «Toyota Avensis», водій якого порушив Правила дорожнього руху.

Під час перевірки документів поліцейські помітили у кермувальника ознаки сп’яніння та запропонували йому пройти тест на освідування в медичному закладі.

Чоловік відмовився від проходження тестування та запропонував правоохоронцям гроші, які поклав до службового автомобіля. Працівники поліції відмовилися від коштів та викликали на місце події слідчо-оперативну групу цього ж відділення, співробітники якої зафіксували протиправні дії фігуранта.

Наразі слідчі поліції під процесуальним керівництвом Новоселицького відділу Чернівецької окружної прокуратури повідомили буковинцю про підозру у вчиненні кримінального правопорушення. передбаченого ч. 1 ст. 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України. Досудове розслідування триває.

Крім цього, чоловіку прийдеться відповідати за вчинення адміністративних правопорушень, передбачених:

  • – ч.1 ст. 130 (Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції);
  • – ч. 1 ст. 121 (Порушення правил керування або експлуатації транспортного засобу, правил користування ременями безпеки або мотошоломами) Кодексу України про адміністративні правопорушення.
Реклама

Залишити коментар