На Буковині судитимуть іноземця за незаконний трансфер осіб через державний кордон

Протиправну діяльність 53-річного чоловіка на початку лютого цього року задокументували співробітники Слідчого управління ГУНП в Чернівецькій області спільно з поліціянтами відділення № 1 (м. Сторожинець)   та прикордонниками. За 2 тисячі євро чоловік сприяв у незаконному перетині державного кордону 31-річному жителю Чернівецького району. Наразі правоохоронці передали обвинувальний акт щодо фігуранта для розгляду до суду. 

Під час досудового розслідування правоохоронці з’ясували, що громадянин Румунії вступив у попередню змову з невідомою поки що слідству особою, яка через соціальну мережу знайшла буковинця, який мав намір незаконно виїхати за кордон України. Фігурант запропонував буковинцю у якості пасажира перетнути з ним кордон, використовуючи паспорт, виданий на іншу особу. 

Відтак –  чоловік на власному автомобілі «Volkswagen» із Чернівців доправив буковинця на МПП «Красноїльськ-Вікову де Сус» і надав усні вказівки, як поводитися при проходженні прикордонного контролю. Під час перевірки документів прикордонники встановили невідповідність особи із наданим документом, та викликали слідчо-оперативну групу. 

Наразі слідчі поліції під процесуальним керівництвом Сторожинецького відділу Чернівецької окружної прокуратури завершили досудове розслідування за фактом протиправної діяльності громадянина Румунії. Йому інкримінують вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо: згідно із постановою Кабінету Міністрів України «Про Правила перетинання державного кордону громадянами України», на період дії воєнного стану обмежується виїзд за межі країни чоловікам від 18 до 60 років.

Реклама

Залишити коментар