У Чернівецькій області шахраї вчергове ошукали місцевих жителів

Шахраї, використовуючи різні схеми незаконного заволодіння коштами громадян, продовжують ошукати довірливих жителів краю. Правоохоронці закликають кожного бути свідомим та недовіряти неперевіреній інформації.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.

19 лютого з повідомленням про шахрайство до Дністровського райвідділу поліції звернулася 61-річна жителька села Лукачани. Жінка розповіла, що соціальній мережі перейшла за посиланням про можливість отримання додаткової соцвиплати та ввела особисті дані і реквізити банківської картки. В результаті чого з рахунку буковинки зникло понад 10 тисяч гривень.

Ще однією жертвою шахраїв став 51-річний чернівчанин. Заявник повідомив співробітникам Чернівецького РУП, що невідома особа надіслала повідомлення в месенджері від нібито подруги з проханням позики коштів. Чоловік без вагань перерахував на невідомий рахунок 11 тисяч гривень.

Крім цього, від шахрайських дій потерпіли ще двоє краян. Заявники розповіли співробітникам поліції, що з їхніх банківських карток невідомі особи перерахували кошти. У 39-річного жителя Чернівців шахраям вдалося заволодіти 5100 гривень, а у 35-річної жительки села Іспас – понад 10 тисяч гривень.

За вказаними фактами незаконного заволодіння коштами громадян шахрайським шляхом, працівники поліції розпочали кримінальні провадження, передбачені статтею 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

Поліцейські наголошують буковинцям:

  • не переходьте за сумнівними посиланнями;
  • не вводьте конфіденційну інформацію чи реквізити карткових рахунків на підозрілих сайтах;
  • Перевіряйте отриману інформацію;
  • не перераховуйте кошти на невідомі рахунки.
Реклама

Залишити коментар