Поліцейські Буковини розслідують два випадки шахрайства відносно жителів краю


64-річна чернівчанка повіривши “псевдобанкіру” втратила 11 тисяч гривень, а 39-річний житель села Шипинці намагаючись придбати автомобіль в інтернеті перерахував на рахунок нібито продавця 20 тисяч гривень. Правоохоронці закликають громадян бути обачними та в жодному випадку не довіряти незнайомцям. 

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.

3 лютого до Чернівецького районного управління поліції із заявою про шахрайство звернулася жителька обласного центру. Заявниця розповіла, що їй зателефонував невідомий, який представився співробітником служби безпеки банку. Під приводом захисту банківського рахунку, співрозмовник дізнався необхідну конфіденційну інформацію. У подальшому з картки жінки списалося 11 тисяч гривень.

Цього ж дня жертвою шахрайства став 39-річний житель села Шипинці Чернівецького району. Буковинець розповів працівникам відділення поліції № 2 (м. Кіцмань) ЧРУП, що мав намір придбати автомобіль, оголошення про продаж якого побачив на одному з торгівельних майданчиків. Чоловік повірив недобросовісному продавцю та самостійно перерахував 20 тисяч гривень на невідомий рахунок, щоб якнайшвидше отримати транспортний засіб.

За фактами незаконного заволодіння коштами громадян слідчі та дізнавачі поліції розпочали кримінальні провадження, передбачені статтею 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Тривають досудові розслідування.

Реклама

Залишити коментар