На Буковині поліцейські задокументували факт надання неправомірної вигоди службовим особам

У селі Магала Чернівецького району, аби уникнути адміністративної відповідальності, нетверезий водій запропонував працівникам поліції гроші. За пропозицію хабара службовим особам чоловікові загрожує до чотирьох років позбавлення волі. 

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.

Учора, 4 лютого, патрулюючи територію обслуговування, співробітники групи реагування відділення № 6 (м. Новоселиця) Чернівецького райуправління поліції зупинили за порушення Правил дорожнього руху автомобіль “Dасіа Lоgan”, яким керував 63-річний житель села Горбова.

Під час спілкування поліцейські помітили у водія явні ознаки сп’яніння та запропонували йому пройти тест на освідування. Однак буковинець відмовився проходити освідування на алкотестері та за непритягнення його до адміністративної відповідальності запропонував працівникам поліції неправомірну вигоду.

Правоохоронці відмовилися від грошей і попередили буковинця про кримінальну відповідальність, передбачену чинним законодавством за такі дії.

Проігнорувавши застереження поліцейських, зловмисник поклав кошти до службового автомобіля. Правоохоронці зафіксували кримінальне правопорушення та викликали на місце події слідчо-оперативну групу цього ж відділення поліції, яка задокументувала протиправні дії чоловіка.

Співробітники групи реагування склали на кермувальника адміністративні матеріали за статтею 122 (Порушення правил керування або експлуатації транспортного засобу, правил користування ременями безпеки або мотошоломами) та статтею 130 (Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Відомості про правопорушення слідчі поліції внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України. Наразі триває досудове розслідування.

Реклама

Залишити коментар