У Верховній Раді рекомендували доопрацювати урядовий законопроєкт про мобілізацію

Парламентський Комітет з соціальної політики не підтримав ухвалення урядового законопроєкту про мобілізацію в тому вигляді, у якому його подали на розгляд Верховної Ради.

Про це повідомив народний депутат від «Європейської солідарності» Олексій Гончаренко.

Комітет одноголосно вирішив рекомендувати Комітету з національної безпеки і оборони допрацювати законопроєкт. Там пропонують врахувати альтернативні законопроєкти про мобілізацію та пропозиції Міністерства з питань соціальної політики.

Крім того, Комітет рекомендує розробити окремий законопроєкт про звільнення строковиків, який би враховував пропозиції про їхнє звільнення протягом 2 місяців.

Нагадаємо, сьогодні, 8 січня, законопроєкт про мобілізацію обговорював також антикорупційний комітет. За словами депутата Гончаренка, комітет визнав його «таким, який містить корупційні ризики».

Від 25 грудня, коли Кабінет міністрів зареєстрував у Верховній Раді законопроєкт №10378 про мобілізацію, депутати подали три альтернативні документи:

  • 10378-1 за ініціативи Олексія Гончаренка («Європейська Солідарність»);
  • 10378-2 за ініціативи Георгія Мазурашу («Слуга Народу»);
  • 10378-3 за ініціативи групи депутатів на чолі з Дмитром Разумковим.

Зокрема, в них пропонують прибрати деякі норми урядового законопроєкту, а також розв’язати питання демобілізації військових, які тривалий час беруть участь у бойових діях.

Реклама

Залишити коментар