На Буковині будуть судитимуть злочинну групу за збут наркотиків

40-річний житель села Кам’яна, перебуваючи в Маневицькій виправній колонії, налагодив розгалужену мережу збуту амфетаміну.Наразі правоохоронці зібрали обґрунтовані докази протиправної діяльності членів організованої злочинної групи та завершили досудове розслідування. Відповідно до санкції статей, фігурантам загрожує до дванадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна. 

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.

Під час досудового розслідування слідчі СУ ГУНП в Чернівецькій області спільно зі співробітниками обласного Управління стратегічних розслідувань ДСР та СБУ встановили, що буковинець, засуджений за розбій, вимагання та збут наркотиків, організував діяльність злочинного міжрегіонального угруповання.

Так, під його чітким керівництвом учасники ОЗГ займалися збутом амфетаміну на території області. Зокрема, 40-річний житель Херсонської області та 39-річна чернівчанка підшукували потенційних клієнтів наркотиків, фасували «товар» на партії, продавали як за допомогою метода «з рук у руки», так і закладок.

У ході низки слідчо-оперативних заходів поліціянти встановили учасників угруповання, задокументували численні факти збуту наркотиків, а також викрили канали придбання фігурантами «товару» для подальшого продажу.

На Буковині судитимуть міжрегіональне ОЗГ за організацію наркотрафіку у великих розмірах та легалізацію коштів, отриманих злочинним шляхом

Під час санкціонованих обшуків правоохоронці вилучили майже 5 кг амфетаміну, 532 таблетки «Субітекс», понад 30 000 доларів США та 9 400 євро. Крім цього, слідчі встановили, що фігуранти легалізували майже два мільйони гривень, які отримали від протиправної діяльності.

На Буковині судитимуть міжрегіональне ОЗГ за організацію наркотрафіку у великих розмірах та легалізацію коштів, отриманих злочинним шляхом
На Буковині судитимуть міжрегіональне ОЗГ за організацію наркотрафіку у великих розмірах та легалізацію коштів, отриманих злочинним шляхом

Також правоохоронці зафіксували здійснення грошових транзакцій для продовження незаконного обігу наркотичних речовин.

Двом учасникам ОЗГ слідчі поліції інкримінують вчинення кримінальних правопорушень, передбачених:

– частиною 2 і 3 статті 307 (Незаконне придбання, зберігання, перевезення з метою збуту наркотичних засобів та психотропних речовин, та незаконний збут психотропних речовин, за кваліфікуючими ознаками – вчинені повторно, організованою групою, якщо предметом таких дій були наркотичні засоби, психотропні речовини у великих розмірах, та якщо предметом таких дій були психотропні речовини в особливо великих розмірах);

– частиною 2 статті 209 (Легалізація майна, одержаного злочинним шляхом, тобто у набутті, володінні, використанні та розпорядженні майном, щодо якого фактичні обставини свідчать про його одержання злочинним шляхом, у тому числі здійснення фінансових операцій, з метою приховування джерела походження такого майна, вчинені особою, яка знала, що таке майно одержане злочинним шляхом за кваліфікуючими ознаками – вчинені повторно, за попередньою змовою групою осіб).

Організатору ОЗГ інкримінують ці ж статті, а також додатково частину 1 статті 306 (Використання коштів, здобутих від незаконного обігу наркотичних засобів та психотропних речовин з метою продовження незаконного обігу наркотичних засобів та психотропних речовин) Кримінального кодексу України.

Наразі слідчі поліції під процесуальним керівництвом Чернівецької обласної прокуратури завершили досудове розслідування відносно членів ОЗГ та скерували обвинувальний акт для розгляду до суду.

Реклама

Залишити коментар