Впродовж минулої доби аферисти ошукали трьох буковинців

Шахраї, використовуючи різні схеми шахрайства, входять в довіру до громадян та незаконно привласнюють їхні кошти. Правоохоронці наголошують на дотриманні правил онлайн-безпеки, аби не стати жертвами шахрайства.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.

Учора, 22 грудня, до відділення № 1 (м. Сокиряни) Дністровського районного відділу поліції звернулася 37-річна жителька Новодністровська, яка стала жертвою шахрайства. Жінка розповіла поліцейським, що в одній соціальній мережі побачила оголошення про додатковий підробіток. Буковинка перейшла за посиланням та ввела реквізити своєї банківської картки. В подальшому отримала сповіщення про перерахування майже 10 тисяч гривень з її рахунку за онлайн-послуги.

Цього ж дня ще дві краянки потерпіли від “рук аферистів”. Невідомі особи, шахрайським шляхом, заволоділи у 39-річної жительки Неполоківців понад 18 тисячами гривень, а у 35-річної чернівчанки – майже 2500 гривень. Зі слів заявниць, вони не розголошували конфіденційну інформацію про їхні банківські рахунки.  

За вказаними фактами незаконного заволодіння коштами громадян шахрайським шляхом, слідчі та дізнавачі поліції розпочали кримінальні провадження, передбачені статтею 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

Реклама

Залишити коментар