Зеленський ветував закон про звільнення за неінформування про родичів у рф і в тимчасовій окупації

Президент Володимир Зеленський повернув із пропозиціями до Верховної Ради законопроєкт щодо встановлення додаткових підстав для розірвання трудового договору з ініціативи роботодавця.

Про це повідомляється у картці законопроєкту на сайті Ради у четвер, 16 травня.

У цьому законопроєкті, зокрема, йшлося про можливість звільнення через те, що працівник не повідомив про зв’язки з росіянами чи мешканцями окупованих територій.

Нагадаємо, 25 квітня 2024 року Верховна Рада ухвалила законопроєкт про внесення змін до Кодексу законів про працю України. Згідно з ним, новою підставою для розірвання трудового договору за ініціативою роботодавця є дії або бездіяльність працівника, який працює на об’єктах стратегічного значення та/або об’єктах критичної інфраструктури, що сприяють державі-агресору.

1 травня правозахисники закликали Зеленського ветувати ухвалений парламентом закон № 7731, який дозволяє роботодавцям звільняти працівників за додатковими підставами, зокрема за неповідомлення про контакти з людьми на ТОТ. Правозахисники зауважували, що ухвалений закон суперечить державній політиці реінтеграції окупованих територій та створює загрозу для національної безпеки України, оскільки може робити переселенців та інших людей, зареєстрованих в окупації, об’єктом підозр.

Реклама

Коментарі:

Залишити коментар