Поліціянти Буковини нагадують громадянам про відповідальність за використання і продаж піротехніки

З початком повномасштабного  вторгнення військ рф в Україну у нашій країні громадянам забороняється  продаж, передача, використання феєрверків, салютів, петард і проведення будь-яких заходів із застосуванням піротехнічних виробів та вибухових речовин.

Так, відповідно до статті Закону 32 “Про систему громадського здоров’я” феєрверки (піротехнічні вироби, призначені для використання під час розважальних заходів) класів F2, F3, F4 забороняються.

Особи, що порушуватимуть чинне законодавство у цій сфері, будуть притягнуті згідно із:

  • – статтею 182 (Порушення вимог законодавчих та інших нормативно-правових актів щодо захисту населення від шкідливого впливу шуму чи правил додержання тиші в населених пунктах і громадських місцях);
  • – статтею195-6 (Порушення порядку виробництва, зберігання, перевезення, торгівлі та використання піротехнічних засобів) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Також за використання піротехнічних засобів передбачена кримінальна відповідальність відповідно до статті 296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України. 

Відповідні обмеження та заборони діятимуть для додержання тиші в населених пунктах і громадських місцях. Правоохоронці ГУНП в Чернівецькій області стежитимуть за дотриманням цих вимог як серед пересічних громадян, так і приватних підприємців.

У поліції нагадують, що класифікація піротехнічних виробів і вимоги до осіб із спеціальною підготовкою встановлюються технічним регламентом піротехнічних виробів та затверджується Кабінетом Міністрів України.

Реклама

Залишити коментар