Дозовані поставки росії дронів з Ірану йдуть постійно – Ігнат

Речник Повітряних сил ЗСУ, Юрій Ігнат, повідомив в ефірі телемарафону “Єдині новини”, що номенклатура ворожих дронів “Шахед” не зазнала змін, і поставки таких дронів з Ірану тривають.

За його словами, характеристики “Шахедів” залишаються практично такими ж, як і раніше.

Ігнат зауважив, що з уламків дронів видно, що немає суттєвих модифікацій, окрім можливої невеликої модернізації у виготовленні фюзеляжу. Російські сили намагаються зменшити видимість “Шахедів” для радіолокації, фарбуючи їх чорною фарбою.

“По уламках видно, що фактично немає жодних. Єдине, що їх там фарбують чорною фарбою і якусь, можливо, незначну, модернізацію у плані виготовлення фюзеляжу. Ворог намагається робити їх менш помітними радіолокаційно”, – зазначив Ігнат.

Речник також висловив думку, що інтенсивність ударів дронів по Україні слугує індикатором їхніх запасів у російських військах, і додав, що поставки дронів “Шахед” відбуваються регулярно, і противник продовжує їх використовувати.

“Якщо дронів буде більше використовуватися, значить, мають більше їх у наявності, виготовляють у себе і продовжують отримувати від Ірану. Дозовані поставки йдуть постійно і противник, відповідно, їх використовує”, – розповів речник.

Також зазначено, що росіяни застосовують власноруч зроблені безпілотники, що імітують “Шахеди”.

Реклама

Залишити коментар