У СБУ прокоментували смерть Киви

Служба безпеки України прокоментувала численні запити від ЗМІ щодо своєї причетності до ліквідації колишнього проросійського екснародного депутата Іллі Киви у Підмосков’ї.

Про це повідомила пресслужба СБУ у Telegram.

“Служба безпеки України проводить дуже багато успішних спецоперацій, зокрема і тих, які несуть заслужене покарання воєнним злочинцям і ворогам України. І як зазначав раніше Голова СБУ Василь Малюк, смерть — це єдина перспектива, яку ми можемо запропонувати окупантам та їх пособникам”, — наголосили у СБУ.

Малюк також неодноразово підкреслював, що вороги України обов’язково будуть відповідати за свої злочини: “і перед Богом, і перед українським народом — по закону і по моралі”.

У СБУ зазначили, що ситуація з ліквідацією Киви «лише підтверджує ці слова».

Нагадаємо, російські пропагандистські Telegram-канали стверджують, що «закривавлене тіло» Киви з раною голови знайшли на території паркової зони готелю Величъ Country Club у селі Супонево в Підмосков’ї.

Російський слідчий комітет підтвердив, що Киву застрелили з невстановленої зброї. Від отриманих поранень він помер на місці.

Перед початком повномасштабної війни Росії проти України Ілля Кива втік до Іспанії. Він відвідував ефіри російських пропагандистів у Москві, де активно поширював фейки про Україну та кремлівську пропаганду. Кива також запросив «політичний притулок» і громадянство у країни-агресора.

У березні 2022 року Верховна Рада позбавила Іллю Киву мандата народного депутата. Йому оголосили про підозру за фактом посягання на територіальну цілісність України та держзради. У серпні 2023-го йому також повідомили про підозру за публічні заклики до насильницької зміни конституційного ладу і пропаганду війни.

Реклама

Залишити коментар