За невиконання судового рішення судитимуть буковинця

Працівники відділення поліції № 3 (м. Заставна) Чернівецького районного управління поліції зібрали достатню кількість доказів вини жителя села Веренчанка, який не виконував постанову суду, згідно з якою був позбавлений права керувати транспортними засобами. Наразі слідчі поліції завершили за цим фактом досудове розслідування. Відповідно до чинного законодавства, порушнику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до трьох років.

Про це поввідомили у відділі комунікації поліції Чернівецької області.

Правоохоронці з’ясували, що відповідно до постанови Заставнівського районного суду, 36-річного буковинця було визнано винним у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого частиною 3 статті 130 (Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції) Кодексу України про адміністративні правопорушення з накладенням штрафу у сумі 17 тисяч гривень та позбавленням керувати автомобілем на 1 рік.

Незважаючи на постанову суду, яка набрала законної сили, порушник знову продовжував керувати автомобілем.

Співробітники поліції у травні цього року задокументували ще одне адмінправопорушення водієм за частиною 5 статті 126 (Керування транспортним засобом особою, яка не має відповідних документів на право керування таким транспортним засобом або не пред’явила їх для перевірки, або стосовно якої встановлено тимчасове обмеження у праві керування транспортними засобами) Кодексу України про адміністративні правопорушення. 

Цього разу відповідно до рішення суду, на водія було накладено штраф у розмірі 51 тисяча гривень та позбавлено права керувати транспортним засобом на 10 років.

Однак чоловік знову не виконав рішення суду та продовжував керувати автомобілем і порушувати Правила дорожнього руху. 

Поліцейські групи реагування відділення № 3 (м. Заставна) Чернівецького районного управління поліції у січні цього року також склали відносно кермувальника адмінпротокол за порушення Правил дорожнього руху, передбаченого частиною 3 статті 130 (Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Під процесуальним керівництвом спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону слідчі поліції зібрали достатню кількість доказів систематичного невиконання судового рішення буковинцем та скерували матеріали кримінального провадження з обвинувальним актом відносно нього до суду для розгляду. Чоловіку інкримінують вчинення кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 382 (Невиконання судового рішення) Кримінального кодексу України. 

Реклама

Залишити коментар