Українські військові пройшли дві лінії оборони росіян на фронті – Умєров

Українські військові добре працюють на фронті, бо вже пройшли дві лінії оборони росіян і зараз перебувають перед третьою, повідомив міністр оборони України Рустем Умєров.  

Про це він заявив в інтервʼю FoxNews.

Міністр оборони України Рустем Умєров повідомив, що українські військові вже пройшли дві із трьох ліній оборони російських окупантів.

“Ми деокупували 50% нашої території, ми перемагаємо Росію на нашій землі, повернули територію, звільнили її. І зараз у нас є план на 2024 рік”, – розповів міністр.

Він також зауважив, що стратегічним завданням ЗСУ є вихід на міжнародно визнані кордони України 1991 року, серед яких Крим, Донбас та Чорне море.

Ведучий поцікавився в Умєрова, чи можливе врегулювання війни, якщо вона триватиме роками. На це український міністр заявив, що світу повинно бути соромно, якщо він не в змозі захистити себе від авторитаризму.

“Це буде тривати і знищувати демократію. Вони (Росія − ред.) вважають, що Україна і українці не мають існувати”, – наголосив Умєров.

Він додав, що перемога над авторитаризмом – це в інтересах США.

Глава Міноборони також зауважив, що у 2024 році всі розрахунки, закупівлі і планування операцій будуть проходити відповідно до стандартів НАТО, “щоб між нами не було ніякої різниці”.

На зауваження щодо корупційних скандалів у Міноборони, Рустем Умєров наголосив, що зараз проводяться тендери, конкурси, перевірки, різного типу аудити та запевнив, що до його 100 днів на посаді “все буде на своїх місцях”.

Реклама

Залишити коментар