Захопленим у полон бойовикам рф повідомили про підозри

Правоохоронці повідомили про підозри трьом жителям Луганщини та кримчанину, які добровільно приєдналися до російсько-окупаційних сил. Їх захопили в полон під час контрнаступу Сил оборони. Тепер бойовикам загрожує довічне.

Про це повідомили СБУ та Офіс генпрокурора.

За даними слідства, підозрювані добровільно приєднались до російських підрозділів та брали активну участь у боях в Донецькій, Луганській та Харківській областях.

Чоловіки вступили до «3 мотострілецького батальйону 7 ОМСБр», «206 полку народної міліції 2 армійського корпусу ЛНР» і новоствореного «штурмового батальйону “Шторм-Z”». Як зазначається, двоє стрільців за один місяць служби заробили в перерахунку на національну валюту по 31 500 гривень. Інші двоє чоловіків отримали 94 та 504 тисяч гривень.

Так, один з обвинувачених — раніше судимий з Керчі. У липні 2023 року він підписав контракт з Міноборони рф, проходив навчання на полігонах поблизу Антрацита та Маріуполя, виконував бойові завдання в селі Красна Поляна та селі Керменчик Волноваського району Донеччини.

Ще один фігурант — родом із захопленого міста Ровеньки в Луганській області. На початку повномасштабного вторгнення рф він «мобілізувався» до сил окупантів та облаштовував фортифікаційні споруди на Харківському напрямку. Згодом його відправили під Бахмут, де він разом із «вагнерівцями» намагався утримувати вогневі позиції під час контрнаступу ЗСУ.

Інший чоловік вступив до лав загарбників ще до повномасштабного вторгнення. Після проходження тижневих «курсів» бойової підготовки його відправили штурмувати околиці Сєвєродонецька, а потім у район Лисичанська, де він потрапив у засідку українських військ.

Четвертий фігурант охороняв російські склади з боєприпасами під Соледаром на Бахмутському напрямку.

Усім чотирьом бойовикам повідомили про підозру за ч. 1 та ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада). За цією статтею їм загрожує довічне позбавлення волі.

Реклама

Залишити коментар