У Повітряних силах заявили, що рішення про оповіщення населення під час вильотів МіГ-31К ще не ухвалили

У Повітряних силах заявили, що повітряну тривогу оголошуватимуть, коли є реальні загрози повітряних ударів: рішення про оповіщення населення під час вильотів МіГ-31К ще не ухвалили

Про це повідомила пресслужба Повітряних сил ЗСУ. 

Там вказали, що повідомлення про те, що схема оповіщення населення під час вильотів МіГ-31К не зміниться, не відповідає дійсності. 

“Рішення щодо змін в системі оповіщення щодо вильотів МіГ-31К поки не ухвалено, а незмінність полягає в тому, що Повітряні сили завжди будуть оголошувати про реальні загрози повітряних ударів”, – йдеться у повідомленні. 

Раніше “Українське радіо” з посиланням на слова речника командування Повітряних сил Юрія Ігната інформувало, що наразі Повітряні сили ЗСУ не отримали вказівок щодо того, як сповіщати населення в разі злету МіГ-31. Тому сирени вмикатимуть точно так само, як і тоді, коли в бік українських міст летять ударні БПЛА чи ракети.

“Для нас не зміниться схема оповіщення населення. Ми намагаємося це робити якомога швидше на офіційному Telegram-каналі. Щодо того, який рівень загрози буде, іншими словами, в який колір малювати карту, – це буде ухвалено на вищому рівні”, – сказав Ігнат.

Реклама

Залишити коментар