У Держспецзв’язку відреагували на підозру ексочільнику

Державна служба спеціального зв’язку та захисту інформації відреагувала на підозру в заволодінні державними коштами, яку повідомили ексголові відомства Юрію Щиголю. Там заявили, що всі закупівлі були законними.

Про це йдеться в офіційній заяві Держспецзв’язку.

Там зазначили, що установа надала всю необхідну інформацію правоохоронним органам, і робота Служби, за їхніми словами, базується на «принципах відкритості та нульової толерантності до корупції». А втім, відомство також заперечило звинувачення в порушенні закону, зазначивши, що готове надати пояснення щодо цього Національному антикорупційному бюро України (НАБУ)

“Усі закупівлі Служби від 2020 року проводили з дотриманням чинного законодавства. Закупівлі у сфері захисту державних реєстрів є складними, їхній аналіз потребує підготовки та розуміння, і Служба готова надавати всі необхідні роз’яснення детективам НАБУ, в будь-якому форматі”, — зазначили у документі.

Там також закликали утриматися від звинувачень щодо посадових осіб чи службовців до завершення розслідування.

Нагадаємо, 20 листопада, Кабінет Міністрів звільнив голову Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації Юрія Щиголя та його заступника. Їх підозрюють у заволодінні державними коштами на понад 62 мільйони гривень.

За даними слідства, упродовж 2020-2022 років власник приватної групи компаній у змові з керівництвом Держспецзв’язку розробив схему заволодіння бюджетними коштами, виділеними на закупівлю обладнання та програмного забезпечення.

Реклама

Залишити коментар