На МкПП “Порубне” прикордонники затримали чоловіка, який намагався ввезти незадекларовані товари

09.11.2023 року в зону митного контролю п/п “Порубне-Сірет” Чернівецької митниці в’їхав автомобіль під керуванням громадянина України, який слідував з Італії до України в приватних справах.

Про це повідомили у Чернівецькій митниці.

Вказаний громадянин для проходження митного контролю обрав смугу “зеленого коридору”, чим заявив про те, що переміщувані ним через митний кордон України товари не підлягають письмовому декларуванню, оподаткуванню митними платежами, не підпадають під встановлені законодавством заборони та/або обмеження щодо ввезення на митну територію України.

Однак, під час огляду транспортного засобу митниками виявлено не заявлені до митного контролю гаджети торгових марок Apple та Samsung, а саме: 35 мобільних телефонів “iPhone 15”, 3 мобільні телефони “iPhone 11”, 14 планшетів “iPad 9”, 3 планшети “Galaxy tab S6” та 2 планшети “Galaxy tab А8”.

Посадовими особами митниці відносно вищевказаного громадянина України складено протокол про порушення митних правил за вчинення дій, що мають ознаки правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 471 Митного кодексу України.

Виявлені гаджети, попередня вартість яких складає майже два міліони гривень, вилучено на склад митниці.

Реклама

Залишити коментар