На Буковині судитимуть місцевого жителя за сприяння у незаконному трансфері чоловіків через державний кордон

У квітні цього року на прикордонній території Чернівецького району правоохоронці задокументували злочинні дії 26-річного жителя села Опришени. За 6600 доларів США поза пунктом пропуску буковинець намагався сприяти виїзду двом чоловікам призовного віку до Республіки Румунія. Відповідно до чинного законодавства, порушнику загрожує до семи років ув’язнення та конфіскація майна.

Поліціянти відділення № 2 (смт Герца) Чернівецького райуправління поліції спільно з працівниками Слідчого управління ГУНП в Чернівецькій області та Державної прикордонної служби України викрили протиправну діяльність жителя Чернівецького району.

Правоохоронці з’ясували, що 26-річний буковинець сприяв двом чоловікам у незаконному виїзді за межі України, жителю с. Магала та м. Чортків.

Під процесуальним керівництвом Герцаївського відділу Чернівецької окружної прокуратури слідчі поліції завершили досудове розслідування за фактом протиправної діяльності буковинця.

Йому вручили обвинувальний акт за вчинення злочину, передбаченого частиною 2 статті 332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України.

Наразі правоохоронці перевіряють інформацію щодо причетності чоловіка до скоєння аналогічних злочинів на території Буковини та встановлення інших осіб, причетних до організації кримінального правопорушення.

Нагадаємо: згідно із постановою Кабінету Міністрів України «Про Правила перетинання державного кордону громадянами України», на період дії воєнного стану обмежується виїзд за межі країни чоловікам від 18 до 60 років.

Реклама

Залишити коментар