Україна в понеділок спробує переконати зняти блокаду польських перевізників

Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України 13 листопада проведе зустріч на кордоні з представниками польської влади та перевізниками для розблокування пунктів пропуску. Міністерство відновлення представлятиме заступник міністра Сергій Деркач.

Про це повідомляє пресслужба Мінвідновлення.

До зустрічі запрошені Міністерство інфраструктури Польщі, представники воєводств, Директорату Єврокомісії з питань мобільності, посольства України в Польщі та перевізники. Міністерство відновлення представлятиме заступник міністра Сергій Деркач.

У відомстві зазначили, що після переговорів Деркача з державним секретарем Міністерства інфраструктури Польщі Рафала Вебера українська сторона вже вирішила два питання, які порушили польські колеги. 

Йдеться про функціонування смуг для порожнього транспорту безпосередньо в пункті пропуску “Ягодин – Дорогуськ” та оновлення функціонала системи єЧерга – можливість замінювати водія для пустих вантажівок.

Окрім цього, польським  колегам вкотре запропонували запустити порожній транспорт через пункт пропуску “Угринів – Долгобичув”, де наявна відповідна смуга. Такий варіант дозволив би порожнім вантажівкам зменшити час очікування на перетин кордону.

6 листопада десятки польських перевізників почали блокувати три прикордонні переходи з Україною.

За інформацією польського Міністерства інфраструктури, у блокувальників є  шість вимог:

  • повернення дозволів для українських перевізників;
  • посилення вимог перевезень в рамках ЄКМТ (сертифікатів Європейської конференції міністрів транспорту);
  • заборона реєстрації в Польщі компаній з капіталом з-поза меж ЄС;
  • отримання доступу до української системи “Шлях”;
  • окремі черги для машин з ЄС у системі “єЧерга”;
  • виділення окремих черг для порожніх авто.
Реклама

Залишити коментар