На Буковині впродовж доби поліцейські зареєстрували чотири факти шахрайств


Цього разу аферисти виманили у жителів Чернівецького та Дністровського районів понад 58 тисяч гривень. Наразі поліцейські проводять заходи для встановлення осіб, причетних до вчинення протиправних дій відносно буковинців. 

Про це повідомили у відділі комунікації поліції Чернівецької області.

Учора, 7 листопада, до Чернівецького районного управління поліції із заявою про шахрайські дії звернулася 45-річна чернівчанка. Заявниця розповіла, що до неї зателефонував незнайомець та представився працівником однієї з фінансових установ. Під приводом відновлення користування банківським рахунком співрозмовник дізнався у буковинки конфіденційну інформацію, після чого з її картки було знято 3 600 гривень.

Цього ж дня із повідомленням про шахрайство до поліції звернувся 30-річний житель села Малинці Дністровського району. Чоловік розповів поліцейським, що під приводом додаткового заробітку в мережі Інтернеті, перерахував на рахунок нібито роботодавця 26 500 гривень.

Також внаслідок протиправних дій шахраїв потерпів 29-річний житель села Грозинці Чернівецького району. Під приводом розробки сайту на одній із Інтернет-платформ, зловмисники виманили у буковинця майже 24 тисячі гривень.

Жителька села Драчинці Чернівецького району розповіла поліцейським, що виявила на банківському рахунку відсутність 4 тисяч гривень. Зі слів заявниці, кошти були перераховані на банківський рахунок невідомої особи.

Відомості про незаконні заволодіння коштами громадян слідчі та дізнавачі поліції Буковини внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Тривають досудові розслідування.

Реклама

Залишити коментар