Через розстріл окупантами дев’яти членів родини у Волновасі прокуратура почала розслідування

Правоохоронці розпочали розслідування за фактом вбивства російськими окупантами дев’ятьох членів родини у тимчасово окупованій Волновасі Донецької області.

Про це в понеділок, 30 жовтня, повідомляє Донецька обласна прокуратура.

За попередніми даними слідства, жителів Волновахи вбили російські військові кавказької зовнішності 27 жовтня. Прокуратура підтвердила, що озброєні люди вимагали, щоб сім’я віддала свій будинок для проживання одного з підрозділів армії країни-агресора росії.

Отримавши від 53-річного господаря відмову, нападники пригрозили фізичною розправою та пішли. А 27 жовтня повернулися та розстріляли дев’ятьох членів родини, які вже спали. Серед загиблих — троє жінок та діти віком 5 та 9 років.

Триває досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 438 КК України). Винним загрожує довічне позбавлення волі.

Нагадаємо, 29 жовтня про вбивство сім’ї у Волновасі повідомив омбудсмен Дмитро Лубінець.

У слідкомі рф підтвердили, що у Волновасі знайшли тіла дев’ятьох людей. А російське пропагандистське видання Astra повідомило з посиланням на сусідів і родичів, що вбивство скоїв російський військовий, який нібито щось не поділив з убитим чоловіком.

За словами місцевих жителів, людей застрелили у власних ліжках вночі проти 28 жовтня після святкування дня народження матері чоловіка. Нападниками можуть бути кадирівці.

Реклама

Залишити коментар